Gezinsvakanties: de formule - | Kriebels & Kuren
Vakanties voor groot & klein

Formule

Waarom met OZ van jouw vakantie genieten?

  • Actief samen op vakantie 
  • Kinderen staan centraal 
  • Kwaliteitsvolle omkadering door K&K monitoren 
  • Geen zorgen, alles is geregeld (skipas, materiaal…)

De Gezinsvakanties zijn met zorg en toewijding samengesteld door de medewerkers van de Vakantiedienst. Zij maakten totaalpakketten op maat van levensgenieters met kinderen, voor onvergetelijke vakanties in de sneeuw.

Wat houdt de formule Gezinsvakanties juist in?

Vervoer

Vakantie met eigen wagen. Het is aan te raden om een goede reisbijstandsverzekering met optie ski voor je gezin af te sluiten.

Overweeg je om een ander vervoermiddel dan je eigen wagen te nemen? Hou er dan rekening mee dat je bepaalde verplaatsingen met plaatselijk vervoer moet regelen (taxi, bus, …). Contacteer ons gerust voor je hierin een beslissing neemt.

Verblijf en maaltijden

Op de dag van aankomst is het diner inbegrepen, op de vertrekdag het ontbijt. Afhankelijk van de bestemming eet je de lunch in het hotel, maak je een lunchpakket tijdens het ontbijt, of voorzien we een voucher voor een maaltijd aan de pistes.

Volg je een speciaal dieet? Meld dit bij je inschrijving aan de Vakantiedienst. Voor je vertrek informeren we bij het hotel wat de mogelijkheden zijn. Bij aankomst informeer je zelf aan de hotelreceptie hoe alles praktisch zal verlopen.

De hotels in Oostenrijk zijn volledig gereserveerd voor onze groep (tenzij de bedden niet volzet zijn). In de hotels in Frankrijk verblijven ook andere gasten.

6 dagen op de latten

Het accent van de Gezinsvakanties ligt op de dagelijkse activiteit met kinderen: sneeuwpret op de latten. Ben je een niet-skiënde ouder? Overweeg dan best of het hotel/de bestemming voldoet aan je wensen. De skiërs zijn de hele dag op stap. In Frankrijk kan je met het gezin lunchen in het hotel. Op de bestemmingen in Oostenrijk is de ganse groep de hele dag onderweg en wordt er op de pistes gegeten. Contacteer de Vakantiedienst als je hierover meer info wenst.

Skipas

De skipas voor 6 dagen* is inbegrepen voor iedereen vanaf 5 jaar. Bij de hotels van Villages Clubs du Soleil is geen korting voor skipas mogelijk (de skipas zit in een all-in pakket). Bij de andere bestemmingen kan je een korting krijgen als je geen skipas wenst. Het is niet mogelijk om via de Vakantiedienst een skipas voor een kortere of langere periode te reserveren. Wijzigingen aan je skipas kan je doorgeven tot maximaal 4 weken voor vertrek. Vanaf dan is je bestelling definitief en kan je geen skipas meer annuleren.

Materiaal

De huur van het standaardmateriaal voor 6 dagen* is inbegrepen voor iedereen vanaf 5 jaar. Bij de hotels van Villages Clubs du Soleil zit het materiaal in een all-in pakket (ook het materiaal voor de kinderen van 3 en 4 jaar die deelnemen aan de Jardin des Neiges). Er is bij deze hotels dus geen korting voor materiaal mogelijk. Bij de andere bestemmingen kan je een korting krijgen als je geen materiaal wenst te huren.

Op alle bestemmingen is de skihelm verplicht en inbegrepen in de prijs voor alle kinderen van 5 t.e.m. 17 jaar. Wijzigingen aan je materiaal kan je doorgeven tot maximaal 4 weken voor vertrek. Vanaf dan is je bestelling definitief en kan er geen materiaal meer geannuleerd of gewijzigd worden. Het is niet mogelijk om via de Vakantiedienst skimateriaal voor een kortere of langere periode te reserveren.

Bij reservatie geef je schoenmaat, lengte en gewicht op voor elke persoon in het dossier (niet nodig voor bestemmingen van Villages Clubs du Soleil). De dag van aankomst haal je het materiaal af in de skiwinkel. Op de laatste skidag breng je zelf het materiaal terug naar de winkel. Wens je ander materiaal te huren, dan regel je dit met de medewerker van de skiwinkel en betaal je de opleg meteen ter plaatse. De Vakantiedienst kan hierin niet bemiddelen. Als je eigen materiaal meebrengt, dan zorg je zelf voor een skihelm.

Lessen

Voor alle kinderen tussen 5 (minimaal 5 jaar oud zijn op de dag van vertrek) en 17 jaar zijn de skilessen inbegrepen gedurende 6 dagen.* Er is geen korting voor lessen mogelijk. Bij reservering geef je het aantal weken ervaring van je kind op. 

We werken op alle bestemmingen samen met leraren van de plaatselijke skischool. Elke groep wordt begeleid door een Nederlandstalige K&K monitor. Je kan rekenen op 4 uur les per dag (opgedeeld in twee lesblokken in de voor- en namiddag; dit kan wijzigen omwille van weersomstandigheden of externe factoren). Ouders vangen hun kinderen op tussen de twee lesblokken.

De indeling van de skigroepen is de verantwoordelijkheid van de skischool. Het gaat telkens om groepslessen die niet gericht zijn op een individuele benadering.

In de hotels van Villages Clubs du Soleil krijgen kinderen van 3 en 4 jaar dagelijks ski-initiatie in de Jardin des Neiges* onder leiding van de plaatselijke skischool of monitoren van het hotel. De skiinitiatie is niet gericht op een individuele benadering maar is een groepsgebeuren. De kinderen worden begeleid door een K&K monitor.

Voor volwassenen zijn er geen skilessen. K&K monitoren organiseren een 3-tal recreatieve skisafari’s voor volwassenen om het groepsgevoel aan te wakkeren.

In de adults only formule zijn de lessen optioneel. De skilessen kunnen doorgaan vanaf 5 deelnemers per skiniveau.

Baby-, kinder- en jongerenclubs

In de hotels van Villages Clubs du Soleil is de baby- en kinderclub* (vanaf 3 maanden t.e.m. 4 jaar) met Franse animatoren van het hotel inbegrepen in de prijs. Ook de grotere kinderen kunnen voor animatie in specifieke clubs terecht: club des Copains en club des Jeunes. Een K&K monitor is dagelijks aanwezig om een oogje in het zeil te houden bij de kinderen van 3 en 4 jaar en begeleidt hen mee tijdens de ski-initiatie. Bij alle andere bestemmingen is er geen opvangmogelijkheid in een baby- of kinderclub en vangen de ouders dus zelf hun kinderen jonger dan 5 jaar op.

Omkadering en animatie

Kriebels & Kuren vzw stelt met grote zorg het Nederlandstalige monitorenteam samen. De K&K monitoren zorgen voor animatie en omkadering. Het zijn stuk voor stuk geëngageerde vrijwilligers die met een aanstekelijk enthousiasme voor een leuke vakantie zorgen. Hun hoofddoel is het omkaderen van de activiteiten: jouw kinderen begeleiden tijdens de skilessen, organiseren van een 3-tal skisafari’s voor volwassenen en verzorgen van leuke après-ski voor jong en oud. Ze fungeren niet als professionele reisbegeleiding maar zullen je zoveel mogelijk helpen bij vragen, kleine probleempjes, ...

Het team werkt telkens vanuit dezelfde opgelegde procedures, maar legt eigen accenten tijdens de vakantie. Elke bestemming of elk type logement vraagt immers een specifieke benadering. K&K monitoren kunnen in geen geval instaan voor de opvang (babysit, ziekte, …) van je kinderen.

Kinderen met speciale zorgen

Indien je kind speciale zorgen nodig heeft (autisme, fysieke beperking, ...) hou er dan rekening mee dat je kind misschien een één-op-éénbegeleiding nodig heeft bij het skiën en wij hiervoor geen monitoren hebben voorzien. Dit mag niet ten koste gaan van de goede werking in de skigroepen. Wij appreciëren daarom een seintje zodat we samen naar een eventuele oplossing kunnen zoeken.

Annuleringsdekking en verzekering

Voor alle vakanties is een beperkte annuleringsdekking inbegrepen, geldig tot de vertrekdag. Een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid is voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

* Niet op dagen van aankomst en vertrek.


* Niet op dagen van aankomst en vertrek.


OZ501 © 2018 - Persoonlijke levenssfeer

Vlaanderen verbeelding werkt