Het coronavirus: al jouw vragen beantwoord - | Kriebels & Kuren

Het coronavirus: al jouw vragen beantwoord

Gaan de jeugdvakanties deze zomer door?

Ja, goed nieuws. We gaan op jeugdvakantie deze zomer. Alle vakanties zoals deze op de website terug te vinden zijn gaan door.  

Mag mijn kind de week voor een Kriebels & Kuren jeugdvakantie aan een ander kamp hebben deelgenomen?

Ja, dit is geen probleem. Virologen raden aan om per week voor één werking te kiezen. Mag je zoon of dochter de ene week met organisatie A mee en de andere week met Kriebels & Kuren? Dat kan zeker. Beperk in tussentijd wel de bubbels waarin je kind contact heeft zoveel mogelijk. En wees alert voor de symptomen. Wie ziek is of ziek is geweest in de 5 dagen voor de vakantie kan helaas niet deelnemen, enerzijds omdat men anderen kan besmetten (ongeacht het over COVID 19 gaat of niet) anderzijds heeft men ook een verzwakt immuunsysteem waardoor men zelf ook vatbaarder is voor ziektes.

Hoe zetten de ouders de kinderen af?

Ouders behoren niet tot de bubbel en mogen niet in contact komen met de andere deelnemers binnen deze bubbel. Hoe de bubbels fysiek georganiseerd worden verschilt van bestemming tot bestemming. Op voorhand word je als ouder voldoende geïnformeerd over in welke bubbel je kind zit en waar je hem/haar kunt afzetten. Het onthaal zal telkens via een Kiss & Ride systeem georganiseerd worden. Ouders mogen het vakantiedomein en gebouw niet betreden.

Is er een slotmoment?

Dit jaar organiseren we op de laatste dag geen slotmoment op de vakantie. Simpelweg omdat we bij een toonmoment geen afstand kunnen garanderen tussen de ouders. De monitoren zullen een leuk filmpje of fotocollage maken van het afscheid die ouders en kinderen kunnen herbekijken in de besloten Facebookgroep per vakantie.

Wat is de procedure indien een kind ziek wordt tijdens de K&K vakantie?

Samen met de overheid hebben we hiervoor een noodprocedure opgesteld met als doel de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. U kan dit stappenplan hier downloaden.

Wat is de procedure indien een kind ziek wordt tijdens een SPORTIEVAK vakantie?

Samen met de overheid hebben we hiervoor een noodprocedure opgesteld met als doel de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. U kan dit stappenplan hier downloaden.

Welke activiteiten gaan door en welke niet?

Veiligheid staat deze zomer op nummer 1. Daarom moeten we het activiteitenaanbod wat aanpassen. Zo schrappen we bijvoorbeeld volgende activiteiten:

  • Bezoek aan zwembad en zwempark
  • Bezoek aan recreatiedomein en openluchtzwembad
  • Bezoek aan kinderboerderij

Kriebels & Kuren voorziet een volwaardig en leuk alternatief activiteitenaanbod op elke vakantiebestemming.

Hoe zit het met de handhygiëne?

We zetten op vakantie extra in op handhygiëne. Monitoren nemen de kinderen op regelmatige tijdstippen mee om de handen met water en zeep te wassen, zoals de virologen het voorschrijven.

Mijn kind is reeds ingeschreven voor de zomervakantie, ik wil deze reis annuleren. Welke kosten zijn daaraan verbonden?

Kriebels & Kuren doet er alles aan om aan alle opgelegde voorwaarden en regels te voldoen. We willen de kinderen en jongeren enkel ontvangen op onze vakanties als dit op een veilige en aangename manier kan.

We begrijpen dat sommige ouders of sommige kinderen/jongeren zelf bezorgd zijn en een jeugdvakantie niet zien zitten dit jaar. We willen dat iedereen zich goed voelt op vakantie. Daarom kunnen alle deelnemers, ongeacht het feit of de bestemming aangeboden kan worden of niet, een beroep doen op een tegoedbon ter waarde van het reeds betaalde bedrag op hun inschrijving.

Wat als de zomervakantie geannuleerd wordt? Krijgen we ons geld terug?

Als de zomervakanties worden geannuleerd, zullen de betaalde gelden in de vorm van een voucher (tegoedbon) worden terugbetaald. Deze voucher (tegoedbon) heeft een bepaalde geldigheidsdatum. Indien er vanuit de overheid andere richtlijnen komen, dan zullen we die graag toepassen.

Welk voorschot moet ik voor de reservatie van een wintervakantie betalen? Wat als de wintervakantie niet kan doorgaan omwille van Corona?

Voor de reservatie van een wintervakantie hoef je slechts 10% voorschot te betalen. Indien de wintervakantie omwille van een nieuwe Coronagolf niet kan doorgaan, zullen de betaalde gelden in de vorm van een voucher (tegoedbon) worden terugbetaald.